algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El poeta Bartomeu Fiol presenta la seva antologia de perifèries

Proa i el CIM han signat conveni per publicar-ne les obres completes

58916

Pere Rosselló, Bartomeu Fiol, Damià Pons i Isidor Cònsul.

J.Morey.

Els «textos orals perifèrics» de Bartomeu Fiol poden gaudir de major difusió amb la intensa promoció que darrerament ha llançat el poeta al centre de l'actualitat literària. Almanco Damià Pons així ho expressava ahir a la presentació de l'antologia Tot jo és una exageració, que ha sortit al mercat dins la col·lecció Els llibres de l'Óssa Menor de Proa.

Tant aquesta antologia com l'acord establert entre el Consell Insular de Mallorca i l'editorial Proa, pel qual ambdues entitats col·laboren en la publicació de les obres completes de Fiol, neixen com un «acte de justícia amb un poeta que al llarg de la seva vida ha duit una tasca molt intensa», en paraules del president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM.

Damià Pons, el director literari d'Edicions Proa Isidor Cònsul, i el professor Pere Rosselló, autor del pròleg a l'antologia, varen presentar ahir el poemari i coincidiren a destacar Fiol com un dels més grans poetes de la segona meitat d'aquest segle. Cònsul dotà de sentit aquesta idea explicant que un dels primers gestos que havia tengut al capdavant de l'editorial havia estat contactar amb Fiol per proposar-li publicar les seves obres completes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris