muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El servei telefònic espanyol, el segon més car de 17 països, segons l'OCU

Els consumidors denuncien que les quotes d'alta són les més cares

El servei telefònic espanyol és el segon més car de 17 països (catorze d'europeus i Estats Units, Canadà i Austràlia) segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) presentat ahir per José María Múgica, redactor en cap de les publicacions d'aquesta associació.

Espanya és també el país que té les quotes d'alta més cares d'Europa, tot i que és dels més econòmics en telefonades metropolitanes, i entre els menys cars en les quotes mensuals. Pel que fa a companyies, segons informà Múgica, Telefònica és també el segon servei més car dels desset països analitzats per elaborar l'informe.

Telefònica, amb 24.520 pessetes, continua essent la companyia més cara a l'hora d'accedir als seus serveis, mentre que Euskaltel i Retevision se situen prop de la mitjana, explicà Múgica. El preu de mantenir cada mes el servei telefònic oscil·la entre les 2.683 pesstes de Tele Danmark (Dinamarca ) i les 744 d'Sprint (EUA), mentre que Telefònica se situa per sota de la mitjana.

En les telefonades locals en horari punta, precisa l'informe, els operadors espanyols són els més barats, i en tarifa reduïda Espanya està més prop de la zona mitja de la taula. Les telefonades a llarga distància en horari punta continuen estant a l'Estat espanyol entre les més cares de l'estudi (amb l'excepció d'Uni2), i només les dels canadencs a més de 500 quilòmetres són més cares que les de Telefònica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris