algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• LITERATURA

Bartomeu Fiol A les vuit d'avui vespre, al Centre de Cultura de Sa Nostra, es presentarà el poemari de Bartomeu Fiol Tot jo és una exageració, una antologia poètica que recull el que l'autor ha anomenat «quaranta-nou texts orals perifèrics». El volum, editat per Proa, conté texts de volums anteriors com Calaloscans, Camp rodó, Contribució de verges, així com dels dos darrers poemaris de Fiol, Caver carmina, cape canes i Catàleg de matèries. L'acte de presentació, que tindrà lloc a l'Aula A del centre, comptarà amb l'assistència de Damià Pons, Isidor Cònsul i Pere Rosselló Bover, autor de l'estudi preliminar que encapçala el poemari. DdB.

• INSTITUCIONS

Capital de la Cultura Catalana L'organització Capital de la Cultura Catalana, constituïda fa dos anys amb el propòsit d'instituir la Ciutat Capital de la Cultura Catalana i promoure la seva celebració anual, ha convocat les ciutats del territori català a presentar la seva candidatura per estrenar el títol oficialment a partir de l'1 de gener del 2000. Segons l'organització, pot aspirar a la capitalitat qualsevol ciutat que presenti formalment la seva candidatura a la seu de la institució promotora. La iniciativa, emmirallada en el model de la Capital Europea de la Cultura, pretén que durant un any una ciutat sigui designada com a referent global per a tot l'àmbit cultural i lingüístic català. Segons el president de l'entitat promotora, Xavier Tudela, fins al moment són diverses les ciutats que han presentat oficialment la seva candidatura. DdB.

• CONGRESSOS

Arqueologia Un total de 600 experts i personalitats de l'àmbit de la investigació històrica de tot Espanya participaran al XXV Congrés Nacional d'Arqueologia, que tindrà lloc al Palau de Congressos de València el 24 de febrer. La trobada, en què estaran representades entitats culturals i acadèmiques de tot el territori nacional, tindrà com a presidenta honorífica la reina Sofia. La programació prestarà atenció a l'Arqueologia urbana, l'«Arqueologia de seguiment» i els Interessos patrimonials versus interessos econòmics. La Diputació de València, la Generalitat Valenciana, el Banco Central Hispano i el Fòrum Unesco col·laboren a la iniciativa.EPR.

• ART

El cub de Chillida L'acord entre l'escultor basc Eduardo Chillida i el Govern autònom canari per a la construcció d'un cub excavat a l'interior de la muntanya de Tindaya, a Fuerteventura, és a punt de ser signat, pendent que s'acceptin les condicions posades per Eduardo Chillida. Entre elles, Chillida ha posat especial èmfasi en què es garanteixi que de cap manera hi hagi operacions especulatives, ni construccions d'edificis, ni hotels ni urbanitzacions, que alterin tant l'esperit de l'obra com l'entorn natural de Tindaya. Diversos grups, principalment ecologistes, s'han oposat a aquets preojecte, ja que creuen que fa malbé un paratge natural on s'han trobat 213 gravats rupestres. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris