algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Festival de Pollença durà un espectacle de teatre japonès

La companyia Noh farà una representació entre l'òpera i el drama al claustre de Sant Domingo els dies 13 i 15 d'agost

El Festival de Música de Pollença viatja enguany més lluny que mai, al Japó, d'on prové l'espectacle de teatre que visitarà el claustre de Sant Domingo els dies 13 i 15 d'agost, com a única representació de la companyia Noh a Europa. Els seus espectacles són una forma d'òpera dramàtica que barreja la dansa, el cant, la vestimenta tradicional i les màscares, tot intercalant les anomenades «vinyetes còmiques».

El Festival de Música de Pollença arriba enguany a la XXXVIII edició, i oferirà onze concerts a Sant Domingo i un altre a l'Auditòrium de Palma, on el pianista Vladimir Ashkenazy inaugurarà la nova temporada el divendres 23 d'abril en un concert excepcional.

Al claustre de Sant Domingo, el dissabte 7 d'agost se celebrarà un concert de gala a càrrec d'I Solisti Veneti, sota la direcció de Claudio Scimone, amb obres d'Albinoni, Boccherini, Vivaldi, Mozart i Txaikowski. Altres concerts de gala programats són els dels dies 1 i 11 de setembre. En el primer cas, actuaran la soprà Barbara Hendrich i el pianista Staffan Scheja. I el dimecres 11, en el concert que tancarà la temporada 99, The Sixteens interpretaran obres de Monteverdi i Purcell. El dimecres següent, l'11 d'agost, el pianista Cyprien Katsaris, el qual repeteix actuació ja que va participar en aquest festival el 1992. El seu recital retrà homenatge al 150 aniversari de la mort de Chopin.

El 18 d'agost, la Capella de sant Petersburg, sota la direcció de Vladislav Txernoushenko, visitarà Pollença per oferir un recital amb repertori de música russa dels segles XVI al XX. El violinista Frank Peter Zimmermann i el pianista Christian Zacharias actuaran per primera vegada junts per interpretar les sonates de Beethoven el 21 d'agost.

Un altres que repeteixen actuació al Festival de Pollença són el Borodin Quartet (vengueren el 1994) i el violoncelista David Geringas (qui actuà en solitari al 90). El dimecres 25 d'agost, els primers ompliran el claustre de Sant Domingo amb obres de Txaikowski, Stravinski i Shostakovitx. Geringas estarà acompanyat el dissabte 4 de setembre per la seva dona, la pianista Tatjana Geringas. Gewandhaus Orkett Leipzig actuarà el 28 d'agost posant fi al llistat de noms que passaran aquesta temporada pel Festival de Pollença, que enguany compta amb un pressupost de 60 milions.

Estrena com a membre de l'Associació Europea

L'actuació del pianista Vladimir Ashkenazy, el concert que inaugurarà la temporada d'enguany el dia 23 d'abril, tindrà lloc a l'Auditòrium de Palma per qüestions d'espai i s'ha tret de l'abonament habitual per raons econòmiques.

Es tracta d'un concert de caràcter extraordinari que vol servir per fer la presentació oficial de la primera temporada del Festival de Pollença com a membre de l'Associació Europea de Festivals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris