algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• Patrimoni

Imposts monumentals Els batles i regidors de les vuit ciutats espanyoles declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco enviaran al ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, una proposta conjunta perquè l'Estat compensi econòmicament aquests ajuntaments per la minva d'ingressos que els suposa que els monuments d'interès cultural estiguin exempts d'imposts. Així mateix, Agustín Conde, que presideix d'ahir ençà l'assemblea del grup de ciutats històriques, afegí que també estan exempts de pagar l'Impost de Béns Immobles els edificis i monuments adherits a l'Església, així com els d'interès per la defensa nacional.EFE.

• Art

Ampliació del Museu Thyssen El Ministeri de Cultura negocia la compra d'un palau propietat de la família Goyeneche Moreno per ampliar les instal·lacions del Museu Thyssen-Bornemisza. L'operació, encara no tancada, podria rondar els mil milions de pessetes. Es tracta d'un immoble catalogat com a bé de màxim interès històric pel Pla de protecció històric artístic. La compra de l'edifici aportaria uns 3.000 metres quadrats al museu. Aquesta superfície podria acollir la col·lecció privada de la baronessa Carmen Cervera, que consta de més de 600 obres que han estat exposades a museus del Japó, Itàlia i els Estats Units. EFE.

El negre a la pintura El negre en el seu contacte amb la pintura occidental és el tema de l'exposició que es prepara aquests dies al museu regional Joanneum, a la localitat austríaca de Graz, una mostra comissariada per Eva Marko que compatarà amb obres d'autors espanyols com Tàpies i Saura. L'exposició reunirà prop de 130 objectes, entre els quals hi ha l'essencial Quadrat negreque pintà el rus Kasimir Malevitsch i que es considera fundador del suprematisme. L'exposició, per a la qual diversos museus europeus han aportat obres, documentarà les propietats, emocions i funcions simbòliques atribuïdes al negre, tant en el món de l'art com en el món del disseny. Autors de tota tendència, com Francis Bacon, René Magritte o De Chirico, hi tendran representació. DdB.

• Exposicions

L'encant dels molins L'alumnat i el professorat de l'Institut d'Educació Secundària Joan Maria Thomàs inaugurarà demà, a les dotze del migdia, l'exposició L'encant dels molins, ubicada al vestíbul del centre. La mostra, realitzada amb la col·laboració de Fodesma i de l'Associació d'Amics dels Molins, forma part de les activitats del projecte europeu Comenius sobre «L'energia a Europa. Realitat i alternatives», que aquest institut coordina, i en el qual participen l'Stensballeskolen de Horsens, Dinamarca, i el Gunley House Convent School de Londres. EPR.

• Reconeixements

Anònims contra Enric Valor Grups anticatalanistes del País Valencià han enviat anònims a l'Ajuntament de Blanes (Girona) amb l'objectiu de pressionar-lo perquè en el ple de dilluns vinent no s'aprovi la moció de donar el nom de l'escriptor de l'Alcoià Enric Valor a la sala d'actes de la Casa de Cultura. Aquesta proposta va ser portada al ple pel grup municipal d'ERC i compta amb el suport de tots els partits, menys els representants del Partit Popular. Les cartes, rebudes des de fa tres mesos, acusen «els abusos que vostès, els anomenats catalans i catalanistes, cometen, adoptant com a pròpia la història, la llengua i la cultura del poble valencià». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris