muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

A poc a poc s'hi acosten

Neix Produccions de Ferro, una organització al servei de la cultura i per crear espectacles duradors

93076

D'esquerra a dreta, Toni Gomila, Miquel Oliver i Pep Lluís Gallardo.

J.R.

No volen parlar del naixement d'una productora d'espectacles. En són reticents, «encara és una mica prest», comenten. Però el cert és que han muntat una gran estructura de ferro, han sembrat la llavor perquè finalment sigui així. Són tres joves de Manacor: Toni Gomila, Pep Lluís Gallardo i Miquel Oliver, que amb una llarga experiència a l'esquena han decidit crear el que ells defineixen com una «organització al servei de la cultura». Així neix Produccions de Ferro, una entitat que disposa d'un grup d'animació infantil, Spaghetti, el teatre infantil Ferreret, els Xanclers de dalt de tot i ara han creat la Companyia manacorina independent. Comencen amb bons fonaments.

Quina és la filosofia de Produccions de Ferro? «Servir a la cultura. Una organització que faci possible que els productes culturals tenguin una durada. Es creen moltes companyies però a vegades són efímeres. El que farem és anar creant espectacles dins les diferents seccions. També volem fer cursos de formació, intercanvis, tenir contactes amb gent de fora» manifestava Gomila.

La idea de formalitzar aquesta organització parteix de l'experiència que tenen cadascun dels membres, han fet feina en altres grups i companyies com Aranyes teatre, Paperins, Darrere el mirall i en bandes de música. Aquest equip ha vessat molta il·lusió en aquest projecte i l'única finalitat que persegueixen és aconseguir que «la producció cultural tengui continuïtat dins els diferents àmbits. Aconseguir un públic». Foren molts clars sobre això. «No pretenem l'obtenció de recursos públics. Produccions de Ferro és una entitat privada amb independència econòmica», deia Pep Lluís que d'altra banda considera que «la politica actual en aquest aspecte no és l'adient».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris