algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'antiga ciutat romana d'Espània surt a la llum a 200 quilòmetres del Caire

Els especialistes pensen que podrien haver-la fundada legionaris d'Hispània

L'egiptòleg català Josep Padró ha localitzat prop del jaciment faraònic d'Oxirrinco, on excava des de fa deu anys, l'antiga ciutat romana d'Espània, que podria haver estat fundada per legionaris procedents d'Hispània.

Padró ha explicat que tingué coneixement per primer cop de l'existència d'Espània quan estudiava a França i comprovà que el Centre de Documentació per a l'Estudi de l'Antic Egipte havia trobat dos grafits antics de personatges que procedien d'Espània, segons la transcripció en copte. Es tractava de dos pelegrins del segle IV de la nostra era que, com els turistes d'avui, deixaren la seva empremta en una de les parets de la muntanya tebana.

La coincidència fonètica va fer que els estudiosos francesos que treballaven a la zona arribassin a batejar vall dels espanyols un dels accidents geogràfics de la muntanya de Tebes.

Oxirrinco (Oxyrhynkhos), que està a 200 quilòmetres al sud del Caire està documentada des de la dinastia XXIV (segle V aC), però no tingué importància fins a final de l'època romana i, sobretot, fins la cristiana, quan va ser capital de la província de Arcàdia i seu d'un bisbat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris