nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

La correspondència de l'Arxiduc i el Llibre Encadenat, en CD-rom

C.C. Palma.
La Biblioteca Lluís Alemany, situada a les dependències del centre cultural de La Misericòrdia, custodia un bon nombre de fonts documentals indispensables. És per això que el Consell Insular de Mallorca, amb la finalitat de divulgar aquests materials, ha editat en format CD-rom dos corpus documentals de gran valor històric.

El primer recull els manuscrits de la correspondència entre l'Arxiduc Lluís Salvador i Mateu Obrador, brillant poeta i lul·lista que mantingué amb l'arxiduc una cordial relació. El segon inclou el contingut del famós «Llibre encadenat» de la llonja. Tots dos textos seran distribuïts a biblioteques molt concretes.

Aquesta intenció de divulgativa ha quallat també a la mostra documental sobre la Societat d'Amics del País que ahir presentà el conseller Damià Pons. L'exposició reuneix documents diversos d'aquesta associació d'intel·lectuals de tarannà liberal i ideals il·lustrats, que resultà fonamental estimular la modernització a la Mallorca del XIX. Entre el material exposat destaquen els dotze toms que recullen el Semanario Católico, la primera publicació periòdica a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris