muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Dos museus britànics compren i comparteixen una obra de Miró

«Tête de paysan catalan» va ser adquirida per 510 milions de pessetes

El quadre de Miró Tète de paysan catalan va ser adquirit conjuntament la setmana passada per dos museus britànics, la Tate Gallery de Londres i la Galeria Nacional d'Art Modern d'Escòcia d'Edimburg, que han arribat a un acord per compartir-ne l'exhibició.

Aquesta és la primera vegada que dos museus nacionals britànics d'art modern comparteixen la propietat d'una obra d'art contemporani, encara que el mètode ja va ser provat amb èxit per les galeries nacionals d'Escòcia i el Victoria & Albert amb l'escultura Les tres gràcies de Canova el 1994.

L'obra de l'autor català va ser adquirida aquesta setmana per 2'1 milions de lliures (510 milions de pessetes) al fons que va deixar després de la seva mort el 1984 sir Roland Penrose, un dels pioners del col·leccionisme d'art surrealista.

Tête d'un paysan catalan romandrà a la Galeria Nacional d'Art Modern d'Escòcia, situada a Edimburg, fins a la primavera de l'any 2000, moment en el qual serà traslladada a Londres, a la Tate Gallery.

Aquest quadre va ser pintat per Miró el 1925, poc despés que naixés el moviment surrealista i ha estat descrit per un representant del museu londinenc, com «una de les pintures més conegudes i famoses d'aquest estil pictòric».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris