algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• ART

La poètica del silenci A les set i mitja d'avui capvespre, el reconegut crític d'art Valeriano Bozal oferirà la conferència Joan Miró i Angel Ferrant. La poética del silencio a l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró. Bozal, comissari de l'exposició Abans de l'informalisme. Art espanyol 1940-1958 que actualment s'exhibeix a la Fundació, oferirà la seva visió particular sobre les idees estètiques predominants a l'art espanyol d'aquests anys, amb afany de matisar molts dels tòpics que sobre aquesta època es mantenen. Prenent com a referència l'obra de Joan Miró i Angel Ferrant, Bozal posarà èmfasi en el seu inconformisme, manifest en el desig d'escapar d'una realitat opressiva i crear-ne una de més poètica. DdB.

• GUARDONS

Josep Maria Ribelles L'Ajuntament de la localitat valenciana de Puçol, en col·laboració amb l'editorial 7 i mig i el patrocini de la Fundació Municipal de Cultura i Esports, ha convocat el III Certamen de poesia Josep Maria Ribelles. El certamen és obert a tot autor, que podrà presentar un màxim de dues obres, originals i inèdites, amb títol i lema. Les obres, de temàtica, mètrica i extensió lliure, s'hauran de remetre, per triplicat, a la Casa de Cultura de Puçol, acompanyades de la plica on figurin les dades de l'autor. El premi, que s'atorgarà el 23 d'abril, està dotat amb 100.000 pessetes i la publicació del poemari. DdB.

• PUBLICACIONS

Museus de Catalunya Ha arribat a Diari de Balears la darrera entrega de la publicació Informatiu Museus, corresponent al número d'hivern 98. Editada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, inclou una secció on es desglossen totes les exposicions temporals que acullen els museus, així com un apartat de notícies on s'informa de novetats com les noves sales permanents al Museu d'Història de Girona o la inauguració de la remodelació del Museu de la Joguina de Barcelona. La publicació també ofereix un llistat de les novetats bibliogràfiques de l'àmbit museístic. DdB.

Esglésies de repoblament El darrer número de la revista Lluc, corresponent als mesos de juliol i agost, inclou un reportatge sobre la creació de parròquies al segle XIII, amb motiu del 750è aniversari. L'estudi, elaborat per Josep Amengual, es remunta al cristianisme premusulmà i se centra especialment en la restauració del Bisbat de Mallorca al segle XIII. Entre les altres seccions de la revista figuren una anàlisi de les conseqüències de la guerra de Cuba a Menorca, realitzada per Josep Portella, i una entrevista al filòsof Gabriel Amengual. DdB.

• LITERATURA

Per les editorials independents L'editorial madrilenya Opera Prima traslladà ahir a Barcelona la seva defensa de les editorials independents, on es manifestà amb una singular desfilada a les Rambles protagonitzada per editors, autors i músics. Els editors d'Opera Prima, Maria Campuzano i Antonio Pastor Bustamante, autors novells com Ana Maricalva i Rosa Perez, i el músic Luis Paniagua s'han passejat per les Rambles amb pancartes, al so de la peculiar música d'aquest artista. Campuzano, precisant que l'acte era més simbòlic que reivindicatiu, declarà que cada cop hi ha menys editorials independents perquè són absorbides pels grans grups. A Barcelona, Opera Prima presentava ahir l'obra In(h)armónicos, de Fernando J. López, guardonada el 1996 amb el premi Joven&Brillante de Narrativa Novel. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris