algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Breus

• LITERATURA

Premi Ciutat de Peníscola El mallorquí Òscar Aguilera i Mestre ha guanyat el primer premi de la sisena edició del premi Ciutat de Peníscola de relats breus, amb l'obra I Beatriu, la dolça cara. A aquest concurs, que es resolgué a la localitat castellonenca, s'havien presentat prop d'un miler d'originals en castellà i català, entre els quals prèviament s'havien seleccionat deu finalistes. En el transcurs d'un brillant acte, amb assistència de les autoritats locals i de destacables personalitats, el jurat presidit per Rafael Alvarado, membre de la Reial Acadèmia Espanyola, atorgà el primer premi a Òscar Aguilera, i el segon a Eugenio Fuentes pel seu conte Una herida. Al llarg de les seves sis edicions, aquesta és la primera vegada que el treball guanyador és escrit en llengua catalana. DdB.

• ART

Èxit de Guerrero a ARCO 99 Diverses obres de l'artista mallorquí Pep Guerrero han estat venudes a la present edició d'ARCO 99. Entre els objectes, exposats a l'estand del galerista Ferran Cano, figuren dues cadires, que han estat adquirides per 150.000 pessetes, així com una taula per 175.000 pessetes. Guerrero ha exposat a Espanya i França, d'ençà que fou seleccionat al Certamen Nacional d'Arts Plàstiques a València al 1986. Tot i la disminució de les visites, que s'estima en un 8'5 menys que l'edició de l'any passat, el balanç de vendes d'ARCO 99 és molt positiu. La directora del certamen, Rosina Gómez Baeza, ha atribuït els bons resultats «al bon moment econòmic que travessa el país». EPR.

Gargallo a França França ret homenatge a l'aragonès Pablo Gargallo, un dels escultors espanyols més importants del segle, amb l'exposició d'algunes de les seves obres a la galeria parisenca de Marwan Hoss. La mostra, que inclou un quinzena d'escultures de ferro, llautó i bronze, coincideix amb l'aparició d'un segon catàleg complet de l'obra de l'escultor, elaborat per la seva filla, que completa el que fou publicat el 1973 i està esgotat des de fa anys. Gargallo perfeccionà procediments per treballar el metall i participà a la història del cubisme, a París i a Barcelona. AFP.

• TRASPÀS

José Luis Cano L'escriptor gadità José Luis Cano, de 87 anys, morí ahir a la residència geriàtrica de Madrid on residia des de fa un any. Llicenciat en Dret i Filosofia i Lletres, és autor de poemaris tan destacables com Voz de la muerte, Sonetos de la bahía y otros poemas i Poesías en Otoño. Així mateix, és també autor de diverses antologies i assaigs crítics, entre els quals La poesía de la Generación del 27, pel qual fou guardonat amb el premi Fastenrath de l'Acadèmia Espanyola. Amic dels poetes de la generació del 27, descobrí molts de components de l'anomenada generació dels 50, com José Hierro, Leopoldo de Luis o Rafael Morales. També fou fundador de la col·lecció de poesia «Adonais» i secretari de la revista Ínsula d'ençà de 1946. EFE.

Juan Bautista Toledo L'artista valencià Juan Bautista Toledo, considerat un dels grans cartellistes republicans durant la guerra civil espanyola, morí dissabte a causa d'un infart a l'edat de 84 anys. La notícia, que no es va fer pública fins ahir, va causar gran commoció al Cercle de Belles Arts de València, d'on era soci des de la joventut. Alguns dels seus cartells varen aconseguir gran popularitat entre els combatents republicans i la població civil. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris