algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Breus

• ART

Exposició de còpies legals Deu dels quadres més famosos del món, entre els quals la mítica Gioconda de Leonardo da Vinci, poden contemplar-se en una exposició que s'exhibeix a Barcelona, encara que en realitat no passen de ser excel·lents còpies falses autoritzades pels legítims propietaris. La mostra reuneix per primer cop a la seu barcelonesa del Museu Imaginari les falsificacions legals d'un bon grapat d'obres mestres de la història de l'art, els originals de les quals es poden veure a museus com el Thyssen Bornemisza de Madrid, el Louvre de París o el Rijksmuseum d'Amsterdam. Amb aquestes obres «falses d'autor», el Museu Imaginari, que obrí les portes a la capital catalana fa dos mesos amb un fons de còpies legals realitzades per prestigiosos restauradors d'art, inicia les seves exposicions temporals. EFE.

• LITERATURA

Gala reflexiona sobre amor i vellesa Antonio Gala reflexiona a Las afueras de Dios, sobre l'amor, humà i diví, i sobre la vellesa, a través de la història d'una monja que deixa els hàbits després d'haver treballat vint-i-cinc anys en un asil. Las afueras de Dios, la nova novel·la d'un dels escriptors espanyols amb més èxit de vendes, arribarà a les llibreries a principi de març, editada per Planeta, i serà presentada dia 2 a Còrdova, on transcorre la història. Gala relata la història de Clara Ribalta, que, després d'haver estat durant 25 anys a una residència de gent gran, descobreix alguna cosa en la seva intimitat que la fa fugir del que ha estat la seva vida. EFE.

Homenatge a Torrente Ballester La publicació lusa Jornal de Letras dedica el tema central de la seva darrera edició a l'obra de l'escriptor gallec Gonzalo Torrente Ballester, que va morir dia 27 de gener a Salamanca. El professor de Llengua Espanyola de la Facultat de Lletres de Lisboa, Miguel Viqueira, dedica un text emocionant a Ballester, recordant que l'escriptor li havia confessat que s'acostava l'hora de la mort, «perquè estic ple de records de la meva infantesa». La publicació quinzenal dedicada a les lletres, arts i idees de la cultura portuguesa, avança un article de Ballester, que es va titular Divagaciones i que serà publicat el maig per l'editorial Difel, en una recopilació dels seus assajos, sota el títol «Sobre la Literatura i l'Art de la Novel·la». EFE

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris