muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• PATRIMONI

Àvila Les obres de restauració integral de la murada que permetran la construcció d'un tram visitable de camí per darrere dels merlets, propiciaren nous descobriments arqueològics, en aquest cas de l'època romana, que podrien ser restes d'una antiga murada romana anterior a l'actual i construïda al mateix lloc, segons publicà ahir el Diario de Àvila, o bé elements romans reutilitzats a l'època medieval per aixecar el principal monument d'Àvila. EPR.

• EDUCACIÓ

Mèrida Uns 120 professors de secundària de tot Espanya realitzaran un curs d'actualització de coneixements històrics sobre el llegat de Roma al Museu Nacional d'Art Romà de Mèrida (MAR), informà ahir el director del Museu, José María Àlvarez. EFE.

• ASSAIG

Ramon Llull El professor de Literatura Medieval de la Universitat de Barcelona (UB) Albert Soler ha traduït per primera vegada l'obra Ramon Llull i el naixement del lul·lisme, de l'historiador anglès Jocelyn N. Hillgarth, obra en anglès fonamental als estudis del filòsof medieval mallorquí. EFE.

• ART

Pintura valenciana El Centre Cultural Bancaja de València presentà ahir l'exposició Pintura valenciana Siglo XX. Patrimonio artístico de Bancaja que reuneix una cinquantena d'obres d'artistes que han jugat un paper determinant en els corrents artístics de l'art valencià del segle XX. EFE.

Greco El Museu Thyssen-Bornemisza, davant la gran acollida que ha tingut per part del públic l'exposició temporal El Greco. Identitat i Transformació, obrirà les seves portes també els dilluns. La mostra, que recull les tres etapes artístiques d' El Greco, Creta, Itàlia i Espanya ha rebut, a la setmana que ha transcorregut des de la seva obertura, més de 17.000 visitants. EFE.

Velázquez El vicepresident i responsable de l'àrea de Cultura i Ecologia de la diputació de Sevilla, Manuel Copete, advocà ahir perquè l'obra La imposició de la casulla a sant Ildefons de Velázquez, situada actualment en un dels salons de l'Ajuntament sevillà, «surti d'un despatx privat» i s'exposi al consistori en un lloc «degudament anunciat». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris