algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

«Unitats mòbils» fixades sobre foques revelen el seu món secret

Un equip d'investigadors nord-americans, finançats per la Fundació Nacional per a la Ciència dels Estats Units, han enginyat un original mètode per penetrar en el món desconegut de les foques de l'Antàrtic quan cacen, segons informa aquesta setmana la revista Science. Una petita càmera revelarà els seus secrets.

Amb un petit sistema de vídeo i un dispositiu recopilador de dades fixat en els lloms de les foques s'ha pogut seguir els animals més enllà del mar gelat de McMurdo Sound. Es podrà esbrinar les tècniques intel·ligents que empren aquests animals per capturar els peixos.

«Ara podem observar en profunditat i relacionar a les foques en els seus moviments, igual que ja s'ha fet amb lleons i amb altres predadors terrestres». Així es va expressar Randall W. Davis, que és biòleg marí de la Universitat de Texas i també director de l'equip d'investigadors.

Malgrat que altres científics ja han posat càmeres sobre el llom de les foques anteriorment, Davis insiteix que el valor del seu estudi és la gravació simultània de vídeo, àudio i dades en el desenvolupament de la seva activitat i en les seves condicions mediambientals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris