algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• ART

Christie's La casa de subhastes Chritie's exposarà avui i demà a l'Hotel Palace de Madrid escultures i dibuixos del català Julio González (1876-1942) pertanyents a la Fundació Hans Hartung d'Antibes (França). Christie's subhastarà aquestes obres a Londres els propers 1 i 2 de juliol. La majoria de les 17 escultures i 15 dibuixos exposats són dels anys trenta i el preu de les obres podria arribar en la subhasta als 38 milions de pessetes en alguna de les escultures, segons les estimacions de Christie's. EFE.

Sorolla El Museu San Pio V de València acull des d'ahir una exposició de Joaquim Sorolla amb obres pertanyents a la col·lecció permanent de la Hispanic Society de Nova York, titulada Sorolla i la Hispanic Society. Una visió de l'Espanya d'entresegles. La selecció està formada per un total de 75 obres que aquest artista valencià pintà entre 1911 i 1919 per encàrrec de la institució novaiorquesa. La sèrie oferix una visió del Sorolla «més experimental», segons assegurà ahir el conservador del museu Thyssen Bornemisza, Tomàs Llorens, a la presentació de la mostra. EPR.

Paul Mellon El milionari i filàntrop Paul Mellon, mort la setmana passada, llegà a la Galeria Nacional d'Art de Washington 75 milions de dòlars i les 100 obres d'art preferides de la seva col·lecció privada. Entre les obres donades destaquen les pintures, amb dos olis de Van Gogh, tretze de Georges Seurat, tres d'Edouard Manet i altres de Braque, Delacroix, Monet i Renoir. DdB.

• FOTOGRAFIA

Man Ray Va ser un artista que revolucionà el sentit artístic de la fotografia amb els seus experiments, un esteticista i un surrealista que va estar al lloc adequat, el París dels anys vint i trenta, i el treball del qual, les seves imatges gairebé en brut, arriben a Madrid a la mostra Man Ray al descubierto. Més de dues-centes fotografies dels anys crucials (1919-1948) de Man Ray, considerat un pioner de l'era digital i de la subversió d'allò real, formen aquesta mostra que va ser inaugurada ahir al Reina Sofia i que ja ha pogut ser vista al Grand Palais de París i a l'International Center of Photography de Nova York. EFE.

Ouka Lele La fotògrafa Ouka Lele presentà ahir al Centre Cultural de la Beneficiència de València l'exposició La magia de las mujeres, a la qual, segons va dir, «represent les fèmines com a deesses sense renunciar als aspectes quotidians i familiars de la vida. Ouka Lele, madrilenya de 42 anys, assegurà que en aquesta mostra, que finalitzarà el proper 28 de febrer i que consta de 16 fotografies, s'expressa «la bellesa del món femení». EFE.

• LITERATURA

Grup Planeta El conseller delegat del grup Planeta, José Manuel Lara Bosch, confirmà ahir que la seva empresa està negociant «a nivell de Catalunya i Espanya per poder participar en cadenes de ràdio». Per altra part, Lara assegurà que el projecte de la seva editorial d'obrir llibreries pròpies no consistirà en macrotendes de molts de productes culturals ni perjudicarà els llibreters, sinó que Planeta també obrirà aquests establiments associant-se als llibreters, «els nostres socis naturals». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris