algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• ART

Rubens El quadre La revenja de Samsó, que s'atribueix al pintor flamenc Peter Paul Rubens, tornà ahir a Itàlia, com a prova del delicte per a la Cort que ha d'aclarir com va sortir del país el 1991, per acabar exposat en el museu Paul Getty de Los Angeles (EUA). La pintura de Rubens, pertanyent a la florentina col·lecció Corsini, va ser exportada clandestinament l'any 1991, i s'iniciaren així investigacions penals a Itàlia. DdB.

• LITERATURA

Rivas El lápiz del carpintero, la darrera novel·la de l'escriptor gallec Manuel Rivas, serà traduïda a cinc idiomes, el francès, l'alemany, l'italià, el portuguès i el català. La novel·la, un dels llibres que figuren a la llista dels més venuts a l'Estat espanyol, va ser escrita en gallec per l'autor, i posteriorment va ser traduïda al castellà, per la qual cosa l'obra tindrà ara set versions idiomàtiques. EFE.

Diada de Sant Jordi La Generalitat acordà ahir la constitució de la Fundació Dia Mundial del Llibre a Catalunya, conjuntament amb el gremi d'editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana que es constituirà el proper dilluns. L'objectiu d'aquesta fundació privada és la de promoure la celebració i la internacionalització del 23 d'abril com a Dia Mundial del Llibre i fomentar el llibre i la lectura a Catalunya i al voltant del món. La iniciativa va ser aprovada a proposta conjunta dels consellers de la Presidència i de Cultura, Xavier Trias i Joan Maria Pujals. L'aportació feta per la Generalitat en concepte de dotació fundacional és de tres milions de pessetes. EPR.

• POLÍTICA

França-Espanya El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, va mantenir ahir una trobada amb la ministra de Cultura i Educació de França, Catherine Trautmann, en el que ambdós repassaren els programes de cooperació hispanofrancesa. Entre els temes que han tractat ambdós ministres destaca el programa de desenvolupament cultural 1999. Año de España en Francia y de Francia en España per potenciar la col·laboració en matèria de museus i teatres. EFE.

Andorra El Govern d'Andorra, l'única llengua oficial del qual és el català, està ultimant una llei de política lingüística «per defensar l'ús del català en tots els sectors productius i públics», que inclourà quotes d'utilització d'aquesta llengua i sancions econòmiques per incomplement lleu, greu i molt greu de la llei, segons va declarar el ministre de Cultura andorrà Enric Pujal. Tanmateix, Pujal va reconèixer que «no podem fer una llei estricta del català» perquè Andorra ha de tenir en compte els nou milions de turistes que rep anualment. «L'andorrà s'adapta a la interculturalitat», va dir Pujal. EPR.

• GUARDONS

Ciutat de Barcelona El batle de Barcelona, Joan Clos, entregarà avui dijous els premis Ciutat de Barcelona 1998, en un acte que se celebrarà a les set de l'horabaixa al Saló de Cent de l'Ajuntament. En total es faran entrega de tretze guardons, cada un dotat amb un milió de pessetes. L'acte d'entrega dels premis serà conduït per la periodista Rosa Gil i comptarà amb la participació de l'actriu Montserrat Carulla, que llegirà l'Oda a Barcelona de Pere Quart i poemes de Miquel Martí i Pol. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris