algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Arco obre les portes amb la polèmica pels criteris de selecció

Nou galeristes de les Balears hi han duit una selecció d'obra local i internacional

71038

El galerista Joan Guaita amb la viuda de Wolf Vostell.

ARCO va obrir les seves portes amb un ambient polèmic per mor del criteri de selecció de les galeries participants pel qual es regeix l'esdeveniment.

Col·leccionistes i professionals del sector varen ser ahir els qui visitaren els dos pavellons del Parc Firal Juan Carlos I, ocupat enguany per 233 galeries de 27 països. Nou d'aquestes galeries són de les Illes Balears.

Lluc Fluxà, Pelaires, Gianni Giaccobbi, Joan Guaita, Maior, Ferran Cano, Xavier Fiol i Altair, que comparteixen espai i l'eivissenca Van der Voot són la presència balear a ARCO. La diversitat de propostes va abarcar obres de Ramírez Suassi, Manuel Ros, Dolores Sampd, Joan Morey, Joan Font, Pep Guerrero, Bárbara Juan, Enric Mas, Bernat Sansó, Joan Sastre, Amable Villamoel, Biel Capllonch, Pep Llambías, Joan Soler-Rebassa, Rafael Timoner, Teresa Matas, José María Alcover, Antoni Socías, Bernadí Roig, Peter Phillips, Amador, Campano, Joan Cortés, Pep Sirvent i Erwin Bechtold. De totes maneres s'ha de destacar que alguns dels artistes, com Socías i Roig tenen obra en més d'una galeria.

Els galeristes de les Balears tampoc no eren aliens a la polèmica i es manifestaren d'acord amb el criteri de selecció per entrar a la Fira. De totes maneres alguns puntualitzaren que la clau estava en qui, com i per què es fa la selecció. Tampoc entre els nostres galeristes no faltaren els qui apuntaren possibles amiguismes i la necessitat de replante- jar-los. Pep Pinya assegurà que «això serà necessari perquè de cada dia hi ha més galeries i més artistes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris