algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'amistat i la poesia entre el carter i Neruda s'entrellaça en el Principal

104150

Maskarada va estrenar «El cartero de Neruda» el 1997.

Una bella història d'amistat i poesia amb el teló de fons d'una part de la història de Xile en un moment crucial. Un jove carter que té com a únic client el poeta Pablo Neruda, que admira profundament. Entre ells dos es crea una gran amistat. Per conquerir l'al·lota dels seus somnis el carter, Mario Jiménez, rep l'ajuda dels versos de Neruda. «Es una comèdia divertida en una primera part però a més té un sentit dramàtic idestructible cap al final que fa que el públic s'emocioni». Així parlava Carlos Panera director de la companyia de Bilbao Maskarada que avui i fins dia 21 representen en el Teatre Principal El cartero de Neruda, la versió teatral de la novel·la d'Antonio Skarmeta que originalment es titula Ardiente Paciencia.

La darrera versió cinematogràfica dirigida per Michael Radford amb el títol El carter i Pablo Neruda va crear un gran impacte internacional. «La història que es conta a la pel·lícula i la que feim nosaltres és la mateixa però al final no tenen res a veure. Els personatges, malgrat que siguin els mateixos, són diferents. Hi ha una sèrie d'ingredients que en el film no apareixen. Abans d'estrenar l'obra hi havia una mica de recel, però la reposta del públic ha estat molt positiva» afirmava el director.

El cartero de Neruda està ambientada en el Xile d'Allende. En el relat es confon la relació entre ambdós personatges amb esdeveniments com la nominació de Neruda a candidat electoral, el seu nomenament com a ambaixador a París, la concessió del premi Nobel, el seu retorn a Isla Negra, el cop d'Estat de Pinochet el 13 de setembre de 1973 i la mort de Neruda amb la boda del carter i el naixement del seu fill tot això acompanyat de les poesies de Neruda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris