algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els margers del Consell recuperen el camí empedrat del castell d'Alaró

86450

Els tècnics del CIM són conscients de la feblesa del camí.

Tècnics de Fodesma, organisme que pertany al Consell Insular de Mallorca, estan rehabilitant un tram de camí empedrat del castell d'Alaró.
La brigada contractada està condicionant tres trams que sumen devers quatre quilòmetres de pedra. Per una banda, s'està arreglant el camí des Verger, el tram des Pouet i un darrer tram prop del cim de la muntanya del castell.

«El camí estava ple de pedres que s'havien desprès per alguna esbaldregada a causa del pas del temps o per l'acció humana», explica Bernat Riutort, responsable de la brigada que rehabilita el camí.

Les tasques de condicionament varen començar fa tres setmanes i es calcula que amb una setmana més estaran llestes, sempre que el temps hi acompanyi. De fet, durant la nevada de fa dos diumenges va ser impossible continuar les feines, ja que la carretera que puja cap al camí estava nevada i hi havia el perill que el cotxe llenegàs.

«Aquests camins necessiten un poc de cura. És molt fàcil que s'espatllin. Basta que redoli una pedra des de la muntanya perquè faci mal per allà on passa i s'endugui altres pedres. La pluja acaba per castigar aquests camins i si no són les mateixes persones qui ho fan», diu el cap de brigada.

Fa devers quatre anys que es va empedrar el camí del castell però ja calia una revisió, segons afirmen els especialistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris