muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'asteroide Eros debuta a la teranyina

L'asteroide Eros és el protagonista d'una nova minipel·lícula d'Internet, creada quan una investigació dels Estats Units hi passà a prop i el retratà, informaren dilluns científics.

Amb el nom del déu grec de l'amor, el llarg i voluminós asteroide cobert de cràters es mou lentament a l'espai. Va ser vist per la nau espacial Encontre d'Asteroides Propers a la Terra (NEAR), que volà a 3.830 quilòmetres el 23 de desembre del 1998.

La pel·lícula d'Internet il·lustra la nova informació aconseguida quan Near captà 222 imatges quan passà pel costat de l'asteroide el desembre: l'asteroide és lleugerament més petit del que els investigadors varen predir, al voltant de 30 quilòmetres de llarg i 14 d'ample, amb almenys dos cràters de dimensió mitjana i una extensa protuberància superficial.

Presenta una densitat aproximadament igual a la de l'escorça terrestre, cosa que el fa més dens que l'asteroide Mathilde, al costat del qual passà Near el 1997. «Aquesta conformació semblant a la d'un turó, combinada amb les mesures d'alta densitat, suggereix que Eros és un cos homogeni i no un conglomerat de escombraries», declarà Joseph Veverka, de la Universitat de Cornell, cap de l'equip d'imatges de la missió de Near.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris