algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Garci i Saura viatgen a Hollywood

Tant «El abuelo» com «Tango» han estat nominades per a l'Òscar al millor film de parla no anglesa

Dos directors de cinema espanyols, José Luis Garci i Carlos Saura, varen ser elegits ahir per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood entre els candidats per concórrer dia 21 de març a l'Òscar a la millor pel·lícula en parla no anglesa amb els seus treballs El abuelo i Tango, respectivament.

Saura i Garci competiran amb la brasilera Estació Central del Brasil, de Walter Salles; la iraniana Fills del cel, de Majid Majidi, i la italiana La vita è bella, de Roberto Benigni.

D'altra banda, les candidatures dels Òscar han preferit històries d'amor com Shakespeare in love o de guerra com Salvau el soldat Ryan, i s'han oblidat una vegada més de comèdies com The Truman Show, l'absència de la qual entre les aspirants a millor pel·lícula ha estat la major sorpresa en aquesta 71a edició.

L'Acadèmia ha concedit 13 candidatures a Shakespeare in love, entre les quals la de millor pel·lícula, millor director, John Madden, i millor actriu, Gwyneth Paltrow, a més de millors actors secundaris per Judi Dench i Geoffrey Rush. i>Salvau el soldat Ryan ha aconseguit un total d'11 candidatures que també inclouen millor pel·lícula, millor director, Steven Spielberg, i millor actor, Tom Hanks.

La resta de les principals opcions es reparteixen entre el període isabelí (Elizabeth) i més films sobre la Segona Guerra Mundial (La vita è bella i The Thin Red Line), aspirants a set premis, entre els quals el de millor film.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris