muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Breus

• ART

Universíada A la plaça de la Porta de Santa Caterina divendres passat es varen allisar els terrenys i es realitzaren les obres d'habilitació del terreny que acollirà algunes de les escultures que s'instal·laran a Palma amb motiu de la Universíada 99. DdB.

Dalí El Museu Dalí de Figueres (Girona) va presentar ahir el quadre Paisatge pagà mitjà de final dels anys trenta, adquirit fa menys de dos mesos a uns marxants suïssos per més d'un milió de dòlars. El nou gerent de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Joan Manuel Sevillano, no va voler donar a conèixer el preu exacte de la compra. A l'acte de presentació també hi va acudir el vicepresident de la fundació, Antoni Pitxot. El quadre s'exposarà des d'aquest horabaixa a la sala estrenada recentment després de l'ampliació de la Torre Galatea. Sevillano va afirmar que la nova adquisició respon a la política de la Fundació de recuperar el màxim d'obres de Dalí. EPR.

• LITERATURA

Lorca El president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, presentà ahir horabaixa a la Residència d'Estudiants de Madrid, una nova edició bilingüe de l'obra de Federico García Lorca, Poeta en Nueva York. El llibre compta amb la particularitat d'oferir una dotzena de dibuixos inèdits de Rafael Alberti, obres que el poeta i pintor realitzà a principis dels anys 90 i que, recentment, varen ser adquirits pel Centre Andalús d'Art Contemporani i dipositats al Museu de Cadis. L'obra, editada per Alfaguara i traduïda per Steven White i Greg Simon a l'anglès, recull les indicacions d'edició fetes pel mateix Lorca sobre el manuscrit trobat a Mèxic el 1997. Això fa d'ella la més completa que s'hagi publicat des de 1940. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris