algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Un ferm compromís amb el teatre en català

El projecte Alcover comença la seva singladura enguany a les Balears dia 24 de febrer

Un ferm compromís amb la creació teatral en llengua catalana, un espai de coincidència i de voluntat compartida que ha aconseguit comptar amb la participació de 19 ajuntaments del País Valencià, les Balears i el Principat. El projecte Alcover va anar prenent forma al llarg de 1995 gràcies a una sèrie de trobades entre professionals vinculats a la creació, la gestió i la programació teatral. Es va perfilar un ideari, es va realitzar una selecció de companyies i es concretà un calendari d'actuacions que veia la llum el gener de 1996. De llavors ençà s'ha estat realitzant any rere any i ja va camí de la consolidació.

Amb l'objectiu de crear una estructura d'intercanvi s'elegeixen una companyia de cada un dels tres llocs participants i des del mes de gener fins el mes d'abril comença la gira dels espectacles. Una gira en què es faran un total de 65 representacions en 20 poblacions i que començà la seva trajectòria a Inca dia 24 de febrer. De les Balears hi participen tres poblacions: Palma, Manacor i Inca.

Dia 24 de febrer és el torn de les Balears. El primer lloc serà el Teatre d'Inca amb l'obra Estrips» de la companyia catalana A Santa Companya. Després, dels dies 25 de febrer fins al 7 de març es representa al Teatre del Mar. L'endemà es portarà al Teatre Municipal de Manacor.

Del País Valencià va ser elegida la companyia Moma Teatre amb l'espectacle L'altre. Hi haurà la possibilitat de veure-la al Teatre d'Inca el dia 24 de març i al Teatre del Mar del 25 al 28 de març. A Manacor no es representarà perquè ja s'havia escenificat en la fira de Teatre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris