muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Mor als 72 anys l'humorista Luis Sánchez Polack, «Tip»

Alt i prim, amb frac i capell de copa alta. Aquesta fou durant molts anys la imatge de l'humorista Luis Sánchez Polack, Tip, mort ahir a Madrid als 72 anys. Parella artística primer de Joaquín Portillo (Tip i Top) i després de José Luis Coll (Tip i Coll). Un valencià amb un sentit de l'humor genial.

El nebot, fillol i representant de Tip, Tole Sánchez, explicà que el mes de juny l'humorista patí un infart cerebral i «des d'aleshores ha aguantat, a vegades recuperant-se i d'altres tornant a recaure». Dijous passat, l'humorista va ser ingressat a la clínica «ja que li sagnava una úlcera; ingressà a l'UCI i fou sotmès a una operació». «No l'ha resistida i ha mort», digué Tole Sánchez, que afegí que la seva viuda, Amparo, «està molt malament». Una vegada que obtingué la nul·litat del seu primer matrimoni, del qual nasqué un fill que després morí, es casà a València el 1986 amb Amparo Torres Bosch. Tres anys abans havien contret matrimoni civil.

Luis Alberto Sánchez Polack va néixer a València el 22 de juliol del 1926. Als vuit anys es traslladà amb la seva família a Madrid i, el 1939, inicià el batxillerat que mai no arribà a acabar. Estudià ceràmica amb la intenció d'ingressar a Belles Arts, però va ser llavors quan decidí ser actor. El seu primer contacte amb els escenaris fou el 1944, com a meritori en el teatre María Guerrero de Madrid. Com a professional ingressà a Ràdio Madrid, on formà la parella còmica Tip i Top.

Els anys seixanta coneix José Luis Coll i forma el famós duo. A televisió feren feina a Galas del sábado i 625 líneas. El 1986 varen haver de deixar d'actuar a Barcelona després que en un programa de Catalunya Ràdio, Coll exigí que les preguntes fossin en castellà i es negà rotundament a contestar preguntes fetes en català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris