muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

«Un marimbista ha d'estar en forma i tenir bon sentit del tacte i d'espai»

Leigh Howard Stevens, un dels majors especialistes d'aquest instrument, actua avui a Pollença

58818

Stevens ha originat tota una revolució.

T.Ayuga.

L'església de Sant Domingo de Pollença acull avui un concert especial, pel seu caràcter benèfic de suport als damnificats per l'huracà Mitch (a través de la Creu Roja), i per l'instrument que el protagonitza: la marimba. Esponsoritzat per la Caixa de Colonya, un dels millors especialistes en aquest àmbit, Leigh Howard Stevens, el farà possible.

Stevens, amb les seves aportacions a aquest instrument de percussió, ha estat considerat un revolucionari. A una edat primerenca començà a practicar sense la tutoria d'un professor. Va fer de l'experimentació una tècnica i prest aprengué a fer servir dues baquetes amb una sola mà per crear dues sonoritats diferents. «Quan vaig anar a la Julliard School i vaig haver de tocar davant un professor, estava molt avergonyit, perquè no sabia si el que feia estava bé», comentà Stevens. La cara de sorpresa del mestre reflectí el que suposaria per a la pràctica de la marimba la tècnica de les quatre baquetes, que ara ha esdevingut l'estàndard que utilitzen tots els marimbistes.

Per al concert d'avui vespre, que començarà a les nou i que requereix una entrada donatiu de 800 pessetes, Stevens ha inclòs obres de Bach, Txaikovski, Schumann, Khatxaturian, Helble i Albéniz, a més de les dues composicions pròpies que acostuma a interpretar: Great wall, que obrirà l'actuació, i Rhytmic caprice.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris