algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El mirall del cel haurà d'esperar

L'ambiciós pla dels cosmonautes de l'estació espacial russa Mir de desplegar un mirall gegant perquè reflecteixi la llum del sol a la Terra va fracassar ahir perquè els responsables no varen saber «desplegar» el mirall. «Hi ha una situació d'emergència. El mirall no es desplega», va dir Valery Lyndin, portaveu del Centre de Control de la Missió, ubicat a Korolyov, als afores de Moscou. Va afegir que els tripulants de la Mir continuaran l'experiment i tractaran de «desplegar» el mirall. L'experiment va començar ahir a les 10 hores GMT, quan la nau de càrrega Progrés, que duia el mirall gegant, es va separar de la Mir.

L'objectiu de l'experiment d'un dia era veure si els grans miralls orbitants poden il·luminar els obscurs hiverns del nord rus, millorar l'agricultura allargant el dia i il·luminar els llocs de construcció i àrees de desastres, en els quals s'han de fer feina les vint-i-quatre hores seguides.

«A la Terra només empram els nostres recursos interns: carbó, petroli, aigua a través d'estacions hidroelèctriques, i l'energia atòmica», va comentar Ievgeny Ryabko, dissenyador en cap de l'experiment. «Reflectir l'energia solar, que la Terra usa ara només durant una petita fracció del seu poder, ens ajudarà de totes totes», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris