muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Paul Mellon o la vida filantròpica

Mor als 91 anys un dandi que va fer importants donacions a la National Gallery of Art de Washington

El filantrop nord-americà Paul Mellon, que va donar centenars d'obres d'art a la National Gallery of Art de Washington, va morir dilluns en el seu domicili d'Upperville (Virgínia) als noranta-un anys, segons va informar el mateix museu.

Mellon i la seva esposa «Bunny» varen donar 913 obres d'art al museu, fundat per son pare, Andrew Mellon, el 1937, i també va finançar nombrosos projectes de desenvolupament del centre.

Entre les obres donades per Mellon des del 1964 hi ha quadres d'Edouard Manet, Claude Monet, Auguste Renoir, Paul Cézanne, Edgar Degas, Vincent Van Gogh, Paul Gauguin i Pablo Picasso.

«Modest i agradable, era un dels grans filantrops del nostre temps i un cavaller en tota l'accepció de la paraula», va comentar el director de la National Gallery, Earl Powell.

La revista Forbes va estimar l'any passat la seva fortuna en 1.400 milions de dòlars (gairebé 20.000 milions de pessetes), la número 124 del país.

I això que sempre es va vanagloriar de no haver hagut de treballar: «Per alguna cosa hi ha l'herència», deia un autèntic dandi que, malgrat que no va néixer a Anglaterra, s'hi va criar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris