algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Frank El Punto, una retrospectiva per recuperar un dels històrics d'Eivissa

Sa Nostra inaugura avui vespre una exposició dedicada al pintor alemany

Frank El Punto, o el que és el mateix, Frank Ludwig Schaefer, és el protagonista de la nova exposició del Centre de Cultura de Sa Nostra, que s'inaugura avui vespre, una mostra antològica de cinquanta-cinc obres, realitzades majoritàriament a Eivissa, on el pintor es va instal·lar a partir de l'estiu del 1956.

El Punto va trobar en el paisatge mediterrani el seu camí artístic definitiu. És precisament a Eivissa on el seu art tomba cap a altres indrets, on evoluciona cap a la maduresa a l'àmbit de la pintura informalista, en què aconsegueix la màxima expressió mitjançant el signe, el gest.

Les obres que conformen l'exposició provenen majoritàriament de col·leccions particulars mallorquines i eivissenques, així com de les col·leccions familiars, especialment de la de la seva filla, Christiane. De fet, està previst que aquesta sigui avui present a la inauguració de la mostra.

Per la seva part, el director del centre de Cultura, Albert Ribas, va explicar que «a mitjans dels anys cinquanta, Eivissa va ser una illa refugi per a molts d'artistes alemanys que crearen bona part de les seves millors obres a l'Illa. El cas d'El Punto és un d'aquests, i són precisament les trajectòries d'aquest tipus d'artistes les que, poc a poc, ens interessa anar recuperant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris