algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«El teatre és l'aristocràcia; el cine, la burgesia, i la televisió, el proletariat»

Agustín González i Andoni Ferreño representen a l'Auditòrium «La huella»

66962

González i Ferreño representaran «La huella» fins dia 7.

J.R.

«Hi ha una escala de valors en aquesta professió, el teatre és l'aristocràcia; el cinema, la burgesia, i la televisió seria el proletariat amb tots els meus respectes per a ell. El teatre és la referència més autèntica del que pot ser un actor. Ofereix una major llibertat creativa i quan s'aixeca el teló i surts cada dia tot el que succeeix és responsabilitat teva». Així ho considera l'actor Agustín González, que aquests dies és a Palma representant a l'Auditòrium La huella, d'Antony Shaffer, cara a cara amb Andoni Ferreño.

La huella és un clàssic de teatre que s'ha duit pocs pics a escena. Mankiewicz va dur-la a la gran pantalla amb Lawrence Olivier i Michael Caine. Tant González com Ferreño rebutjaren les comparacions i coincidiren que l'obra teatral commou més l'espectador i ni l'un ni l'altre no s'han deixat influir pels actors de la versió cinematogràfica.

Sobre això, Agustín González va explicar que «intentam entrar en la psicologia dels personatges, en el conflicte que viuen i li hem volgut donar una dimensió humana, l'eix de La huella és la disputa de dos homes per una dona i en el cinema aquest entorn no està tan estudiat com en l'obra de teatre».

Per Andoni Ferreño ha suposat un repte fer «una obra que no es representa a Espanya des del 1972, quan és una de les més belles que s'han escrit en els darrers quaranta anys». El fet de compartir escenari amb un actor de la talla d'Agustín González «a nivell personal ha estat complir un somni. Per dir-ho d'alguna manera, és com un torero que comparteix plaça amb Curro Romero. Si al principi hi havia admiració ara aquesta s'ha convertit en una gran amistat perquè Agustín és un home molt generós».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris