bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La NASA vol fer planar el 2003 un avió en miniatura pel cel de Mart

La fita, amb un pressupost de dos bilions, commemorarà el vol dels Wright

L'Agència Especial Nord-americana (NASA) vol fer volar en el 2003 un aparell en miniatura sobre Mart, el que convertirà l'aparell, cent anys després del vol inaugural dels germans Wright, en el primer avió en creuar el cel d'un altre planeta, segons va anunciar el responsable de l'Agència Daniel Goldin.

«Planejam una micromissió que consisteix a fer volar un avió per damunt de les arenes de Mart», va indicar Goldin en presentar el seu pressupost per a l'any fiscal 2000. «Estam convençuts que és possible, seria un èxit extraordinari», va reiterar el cap de la NASA.

«Esperam poder realitzar-ho i amb ocasió del cent aniversari del primer vol d'un aparell motoritzat pels germans Wright». El finançament d'aquesta nova missió assoleix gairebé els dos bilions de pessetes.

Encara que la NASA de moment es troba en una fase d'evolució preliminar, els resultats dels seus primers treballs s'inclinen a favor de la construcció d'un avió en miniatura que no superi els 200 quilograms i que desplegui les seves llargues ales una vegada que entri en l'atmosfera de Mart. El vol serà a més programat i automàtic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris