nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Testimoni d'anys de derrota i mel

Les vivències de l'escriptor Miquel Segura recollides en un llibre per Francesc Gost

«Mon pare i ma mare eren gairebé oficialment xorcs quan jo vaig arribar i no pensaven a tenir descendència. El meu naixement fou especialment emprenyatívol per a tota la cohort de nebots que esperaven el seu torn per posar mà a l'herència. Jo vaig arribar i "parlant en plata" vaig cagar dins les calces de gairebé tothom». Jaume i Maria s'havien casat el setze d'octubre de 1926 a sa Pobla i després de devuit anys i tres mesos de matrimoni va néixer Miquel Segura Aguiló, el dia 25 de gener de 1945, dia de la conversió de sant Pau. Una vida de derrota i mel, una persona que ha tingut una relació professional satisfactòria però amb un preu personal notable i un personatge polèmic . Així ho compta Francesc Gost en el llibre Miquel Segura. La derrota i la mel, que fa un recorregut per la història d'un home que s'ha definit a ell mateix com «un botiguer xuetó rebotat dins el món de les lletres».

«En la vida de Miquel Segura hi ha una contradicció, dos conceptes, derrota i mel. El que ha fet no sempre ha comptat amb el beneplàcit d'un sector que no ha sabut entendre el seu posicionament», explicà Gost.

Aquest és un llibre que entremescla vivències en boca del protagonista amb les paraules de Francesc Gost. «El llibre s'ha fet des d'un punt de vista lineal i des d'una complicitat amb sintonia professional. En Miquel i jo som molt amics però la veritat és que és un llibre honest en el qual no he intentat edulcorar la realitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris