algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La família d'Ernest de Hannover va tenir compromisos amb nazis

La família del príncep Ernest August de Hannover, el nou marit de la princesa Carolina de Mònaco, que ha demanat a l'Estat regional de Saxònia-Anhalt (exRDA) la restitució de centenars d'obres d'art confiscades després de la Segona Guerra Mundial, va mantenir compromisos amb el règim nazi, segons va afirmar ahir el popular diari Bild.

El diari, que ha trobat documentació de l'època nazi, afirma que la família del príncep va estar mesclada en dos afers d'«ariatnització» amb nazis d'empreses que pertanyien a famílies jueves.

Segons Bild, el duc Ernest August de Brunswick i de Lueneburg, padrí de l'espòs de la princesa Carolina, va participar en la posada en marxa d'un nou banc que va substituir, en virtut de les lleis nazis, el banc Aufhaeuser de Munic, en el sud del país, fundat el 1870 i pertanyent a jueus.

Bild revela, a més, que la família va adquirir, el 1938, el 42'7 per cent d'una empresa de construcció «arianitzada» de Viena, poc després de l'annexió d'Àustria al Tercer Reich nazi, l'empresa A. Porr AG, els propietaris de la qual eren jueus.

Les noces de Carolina de Mònaco i Ernest de Hannover es varen celebrar dissabte dia 23 de gener amb sorpresa de gairebé totes les revistes del cor, que veren com la nit de dia 22, el Principat emetia un breu comunicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris