algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El virus de la sida prové dels ximpanzés

Es creu que els primats han portat el virus milers d'anys, però a ells no els provoca la malaltia

Investigadors d'Alabama han assegurat que han trobat proves concloents que el Virus de la Immunideficiència Humana (VIH) va ser transmesa als humans per ximpanzés africans. Beatrice Hahn, de la Universitat d'Alabama a Birmingham, va assenyalar a l'obertura d'una conferència sobre retrovirus i infeccions, que el seu equip havia trobat proves de «la transmissió entre les espècies del SIVcpz (el virus trobat en els ximpanzés) dels ximpanzés als humans» en almenys tres ocasions.

Va dir que havien confirmat la connexió a través de l'anàlisi de mostres de sang i teixit congelat d'una ximpanzé anomenada Marilyn que va morir per complicacions de part el 1984 a l'edat de 26 anys en un centre de primats nord-americà. El SIVcpz, prevalent entre els ximpanzés que viuen al Camerun, Guinea Ecuatorial, Gabón i Congo, és molt similar al virus humà VIH, que causa la mortal Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida (Sida). Es pensa que els ximpanzés han duit al virus per cents de milers d'anys, però a ells no els provoca la malaltia. Els experts assenyalaren que l'estudi dels motius pels quals els virus no afecta els ximpanzés podria accelerar les investigacions d'una cura per a la Sida.

«Es tracta d'una important troballa amb un significatiu potencial», va dir Anthony Fauci, un investigador de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses, que va ajudar a finançar les investigacions. Hahn va assenyalar que la transmissió entre espècies del virus probablement va ocórrer quan un humà va consumir carn de ximpanzé o va ser mossegat per un d'aquests primats. «Especulam amb el fet que això pugui ser una via d'infecció», va dir la científica en la conferència, que fins dijous reuneix 3.200 investigadors de la sida de tot el món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris