nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Breus

• ART

Chillida L'exposició antològica de l'escultor basc Eduardo Chillida instal·lada en el Museu Nacional Reina Sofia de Madrid ja ha estat visitada per 108.000 persones d'ençà que va ser inaugurada pels reis el 15 de desembre, segons informaren fonts del centre cultural. Les mateixes fonts indicaren que alguns dies el nombre de visitants arriba fins als 6.000, la qual cosa la fa ser una de les exposicions més importants de la temporada per afluència de públic. La mostra romandrà en aquest museu fins el 15 de març. EPR.

Brossa El Museu del Cine Tomàs Mallol de Girona mostra des d'ahir una exposició dedicada al poeta Joan Brossa, recentment mort a Barcelona. La mostra, titulada A de cinema, recull les obres de Brossa més directament vinculades al món del cine i la imatge, el llibre Cinamón, els poemes visuals sobre el setè art i la lletra A, i el poema corpori Bombín de A. En el decurs de l'acte d'inauguració, que va tenir lloc ahir horabaixa, la companya del poeta, Pepa Llopis, entregà l'obra Cinamón que el poeta donà al Museu del Cinema de Girona.EFE.

• PATRIMONI

Morella El Congrés dels Diputats debatrà demà la proposició que realitzà el Partit Popular amb la finalitat que la resta de grups polítics doni suport a la candidatura de Morella per tal que la Unesco la declari patrimoni de la humanitat. «Amb aquesta decisió, el PP està demostrant el seu interès pel patrimoni d'aquesta ciutat, que es troba en una llista indicativa des dels anys 80 i consideram que ja és hora que passi a ser candidata, assenyalà el diputat nacional per Castelló, José Ramón Calpe. L'aprovació d'aquesta proposició s'unirà a les milers de signatures ja recollides perquè la Comissió de Patrimoni Historicoartístic, formada per l'Estat i les comunitats autònomes, inclogui Morella entre els noms dels candidats espanyols que el Ministeri d'Educació haurà de proposar a la Unesco. El diputat nacional assegurà que, si tot es desenvolupa amb normalitat, la ciutat de Castelló podria ser nomenada patrimoni de la humanitat a final de l'any 2000. EPR.

• LITERATURA

Saramago L'escriptor portuguès i premi Nobel de Literatura, José Saramago, va denunciar ahir interessos «estranys a la informació» dels empresaris dels mitjans de comunicació i ha reivindicat el seu paper de «mostrar la realitat i aclarir-la». Saramago va rebre ahir a Girona el premi europeu Xifra Heras de comunicació i relacions públiques que atorga l'Escola Superior de Relacions Públiques, vinculada a la Universitat de Girona i va impartir una conferència sobre el paper actual dels mitjans de comunicació.EFE.

Simposi Asetel El paper que realitza la literatura a l'ensenyament és el tema central del Primer Simposi de l'Associació Espanyola de Teoria de la Literatura (ASETEL) que reuneix, entre ahir i avui, especialistes d'aquesta disciplina de la Universitat espanyola i del Consell d'Investigacions Científiques. El simposi vol tractar un tema considerat d'actualitat, com és el de «la literatura en el currículum acadèmic i el futur de les humanitats no sols a la Universitat, sinó també en les institucions d'ensenyança anteriors a aquesta» va dir el president d'ASETEL, Darío Villanueva. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris