muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Dues mil persones feren viva la nit en què Gràcia es tornà sa Pobla

Barcelona ret homenatge a sant Antoni a la plaça del Diamant

92750

Els dimonis arribaren a Gràcia.

Els barcelonins del barri de Gràcia tornaren a gaudir dissabte vespre de la Nit Bruixa poblera en honor a sant Antoni que organitza, des de fa uns sis anys, l'Associació Cultural Albopas amb el popular Toni Torrents al capdavant. Mil sis-cents quilos de menjar entre sobrassada, llom, botifarrons i pa acompanyats d'una bona dosi de música i ball tradicionals varen encalentir les gairebé 2.000 persones, la majoria estudiants, que s'aplegaren entre les places de la Virreina i la del Diamant per ballar i retre homenatge des de la llunyania al patró dels animals.

Tot començà a les set de l'horabaixa quan des de la plaça de Rius i Taulet una colla de xeremiers feren sonar els instruments. A les vuit es produí la recepció oficial d'una comissió de sa Pobla a la sala de plens del districte de Gràcia fins que mitja hora més tard una munió de gegants, bastoners, grallers, un drac, trenta dimonis, els castellers de Gràcia i els xeremiers de Mallorca i Catalunya agafaren els tapins per anar a la plaça de la Virreina en una cercavila i començar tot just a les nou la revetla amb l'encesa dels foguerons.

Les onze i mitja va ser l'hora triada per al concert a la plaça de la Virreina. Sis Som substiuí Al Mayurqa, que tocaren l'any passat, i uns minuts abans de començar, amb la plaça plena de gent ballant amb la música d'un parell de xeremies, Francesca Adrover, cantant del grup de Felanitx, afirmà que li semblava «estrany» el fet de celebrar sant Antoni a Barcelona. Eugeni Canyelles, Isabel Cerdà, Antoni Peralta, Miquel Ferrà, Antoni Miranda i Adrover no es feren esperar i varen tocar fins a les dues de la matinada jotes, boleros, fandangos i mateixes amb experts i novells balladors dansant en cercle amb l'esperit de sant Antoni vetlant per tots ells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris