muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Un grup de prostitutes kenyanes, la clau de la vacuna contra la sida

Un grup de prostitutes kenyanes resistents al virus d'immunodeficiència humana (VIH) ha permès emprendre un projecte de vacunació antisida que començarà a provar-se la propera tardor, segons varen indicar els investigadors encarregats del projecte en una conferència de premsa a Nairobi.

Investigadors de la Universitat de Nairobi controlen des del 1985 unes 3.000 prostitutes a la capital de Kenya, investigació a la qual s'han associat en aquests 14 anys les universitats d'Oxford (Regne Unit), Manitoba (Canadà), Washington (Estats Units) i Gante (Bèlgica).

Un total de 30 de les 3.000 dones examinades resultaren ser resistents al VIH, virus que mai no han contret, mentre que en el cas d'unes altres 60, tot i ser seropositives, no presenten símptomes de la sida en el termini d'aquests anys.

«Hem volgut descobrir quins són els mecanismes que permeten a aquestes dones que tenien entre sis i set clients per dia durant anys resistir el virus», explicà el doctor Omu Anzala, investigador de microbiologia a la Universitat de Nairobi.

A partir de les observacions del sistema immunològic d'aquestes dones «resistents» al virus o «supervivents a llarg termini», els investigadors feren una vacuna que «va ser provada amb èxit en animals» a Oxford, indicà el doctor Anzala.

La vacuna «està especialment concebuda per respondre als subtipus del virus VIH, el més estès a Àfrica en la regió dels Grans Llacs, i particularment a Kenya», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris