algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

La recuperació del mercat de l'art, una realitat per la qual es demana prudència

Xavier Fiol parla de les expectatives creades per la temporada artística 1999

91612

Xavier Fiol, el president dels galeristes.

Les bones perspectives arriben, a la fi, al mercat de l'art. Després de la crisi dels primers noranta sembla, segons els entesos, que el mercat es consolida i que la bonança torna a ser la reina d'aquest final de dècada. Si des de fa alguns dies en l'àmbit estatal han estat moltes i diverses les veus que s'han aixecat per fer prediccions sobre el previsible increment de negoci en el món de l'art, des de les Illes Balears Xavier Fiol, el nou president dels galeristes, ha fet arribar un prec de prudència en aquest sentit. «Hem de tenir en compte que el nostre sector encara està sortint d'una llarga crisi. Si bé l'especulació va ser la nota característica del mercat artístic en els anys vuitanta, darrerament hem tendit a una racionalització del mercat que ens atorga una major seguretat i que és més lògica».

El president dels galeristes va explicar que el canvi de mil·lenni que s'acosta servirà perquè molta de gent «es posi les piles» en l'àmbit creatiu. Les mostres internacionals i les biennals que es desenvoluparan en el decurs de l'any també contribuiran que es puguin veure nous camins estètics en el món de la plàstica, mentre que la seva internacionalització contribuirà al fet que el diàleg artístic entre els diferents països del món sigui més fort de cada vegada.

De tota manera, Fiol va advertir contra les modes artístiques. «Crec que comprar o enaltir l'art de moda en un moment determinat és molt perillós perquè no se sap en el futur fins a quin punt es desvirtuarà. Ara mateix hi ha una gran oferta de totes les obres d'art que fan servir el suport fotogràfic i la veritat és que no crec que les modes siguin bones en un món com el de l'art».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris