algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

La «primera llum» dóna resultats

El telescopi Subaru ha vist alguns indrets obscurs de l'Univers

La recerca de nous móns en les fondalades de l'espai va fer una passa endavant aquesta setmana, quan Japó va revelar els resultats de la «primera llum» del major telescopi infrarroig del món.

El telescopi Subaru, col·locat en el cim del gegantí volcà Mauna Kea a Hawai, permet observar més lluny del que s'havia aconseguit fins ara alguns dels indrets més obscurs de l'Univers.

«No només podem veure-hi més lluny, sinó veure-hi amb gran detall», va dir Keiichi Kodaira, director de l'Observatori Nacional Astronòmic de Japó.

La conferència de premsa va ser transmesa simultàniament des de Tòquio i el lloc on està situat el telescopi. «Esperam observar el racó més allunyat de l'espai», va assenyalar Kodaira. A més de ser el telescopi infraroig més gran del món, Subaru "que és l'equivalent japonès per a la paraula Plèiades, a vegades anomenades Set Germanes" posseeix també el mirall reflector d'una peça més gran del món.

Diàmetre  

Amb 8'2 metres de diàmetre i just vint centímetres de grossària, el mirall té gairebé les mateixes proporcions que una lent de contacte. Ja que les imatges es distorsionen amb facilitat en un mirall d'aqueixes dimensions, el Subaru està muntat en un sistema de suport d'ajust computaritzat amb 261 petits motors amb pantalles i sensors que es mouen segons sigui necessari per mantenir el mirall en la posició adequada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris