algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• ART

Santa Rufina El controvertit quadre de Santa Rufina, obra que la majoria dels experts atribueixen a Diego Velázquez, serà subhastat avui a la Galeria Christie's de Nova York per un preu inicial d'uns 450 milions de pessetes, en una sessió de pintura antiga en la qual també sortirà a la venda un Greco. L'adquisició del Santa Rufina per part de l'Estat espanyol ha estat objecte de polèmica des que la sala de Sevilla anuncià la licitació, per mor de l'interès demostrat pels sevillans en què el llenç, que representa una santa que juntament amb la seva germana santa Justa és patrona de Sevilla, tornàs a la ciutat. EFE.

• CÒMIC

Tintín El reporter Tintín, creat pel dibuixant belga Hergé, serà objecte d'un curs universitari que impartirà la Universitat de Gerona (UdG) en el Museu de la Jugueta de Figueres per aproximar-se tant al personatge com al conjunt de l'obra i conéixer el seu procés creatiu i evolució. Les classes sobre Tintín, que començaran el proper 16 de febrer, seran impartides per Joan Manel Soldevila, professor de Literatura de l'Institut de Figueres i de la UdG, i servirà per tal que els alumnes que el segueixin obtenguin crèdits de lliure configuració. EFE.

• INVESTIGACIÓ

Universitat Politècnica de Catalunya El Ministeri de Foment i la Universitat Politència de Catalunya han signat un conveni de col·laboració científica al camp de la investigació de les tecnologies d'interès comú, segons fonts del Ministeri. EFE.

• POLÍTICA

Junta de valoració i exportació El Ministeri d'Educació i Cultura designà els nous components de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Històric espanyol, a través d'una ordre publicada al Butlletí Oficial de l'Estat. La disposició està signada per l'anterior titular del departament, Esperanza Aguirre. El motiu del canvi és que ja han passat els dos anys per als quals varen ser nomenats els devuit components de l'anterior Junta de Qualificació, Valoració i Exportació i ha arribat el moment previst per al canvi. EPR.

• TRASPÀS

Joan Pou Muntaner L'historiador especialitzat en temes nàutics va morir el passat dimecres a Palma a l'edat de 70 anys. Ahir se celebraren a l'església de Santa Eulàlia les exèquies per la seva persona. En l'actualitat, Joan Pou era membre de la Junta Directiva de la Societat Arqueològica Lul·liana i autor dels darrers volums de Noticias y relaciones históricas de Mallorca. S.XIX. Pou va rebre el premi Ciutat de Palma de 1972. DdB.

Torrente Ballester El premi Nobel de Literatura, José Saramago, confirmà ahir horabaixa a Santiago que demà acudirà a l'enterrament de Gonzalo Torrente Ballester, a el Ferrol, i reiterà que la seva pèrdua significa «una gran pèrdua per a Espanya, el món hispànic i Galícia». L'escriptor portuguès arribà ahir migdia a l'Ajuntament de Santiago acompanyat de la seva dona, Pilar del Rio, on va signar al llibre d'or de la ciutat. Ahir horabaixa va rebre el premi Arzobispo Juan de San Clemente, que atorga l'Institut Rosalía de Castro i que és votat pels alumnes dels instituts gallecs. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris