algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Científics xinesos desmenteixen tot parentiu entre dinosaures i ocells

Xina va desmentir ahir que els fòssils de dinosaures descoberts en el nord-est del país tenguin relació de parentiu amb les aus, contràriament a l'afirmat per investigadors nord-americans.

En una entrevista publicada per l'agència Nova Xina, dos investigadors de l'institut de paleontologia de l'Acadèmia de Ciències xinesa, Hu Lianhai i Dong Zhiming, rebutjaren la teoria de parentesc entre el sinosauropteryx descobert a Yixian, a la província de Liaoning, i les aus.

«El fòssil de l'archaeopteryx descobert a Alemanya el 1861 és l'ocell més antic trobat fins ara», declararen els paleontòlegs a l'agència.
«Encara quan el descobriment del sinosauropteryx faci progressar la investigació sobre l'origen dels ocells, aquest petit dinosaure teròped no podrà ocupar el lloc de l'archaeopteryx com ancestre de tots els ocells», afegiren els investigadors.

L'any passat, paleontòlegs nord-americans afirmaren en la revista National Geographic que el descobriment dels fòssils xinesos permetria confirmar la teoria dels vincles de parentiu entre els dinosaures i els ocells.

«Els ocells només són, segons sembla, cosins llunyans dels dinosaure-ocells, més que els seus descendents directes», va concloure Hu. Aquesta controvèrsia dura des de fa un segle i mig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris