cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Ha mort l'escriptor Torrente Ballester

L'autor de «La saga/fuga de J.B» tenia un padrí a Campos i era fill adoptiu del poble

L'escriptor Gonzalo Torrente Ballester va morir ahir a les vuit del matí als vuitanta-vuit anys a la seva casa de Salamanca per una aturada cardíaca.

L'autor de Los gozos y las sombras havia tingut una salut delicada els darrers anys, en els quals es va sotmetre a diverses operacions. El juliol del 1998 va ser ingressat d'urgència a l'Hospital General de Vigo amb una insuficiència cardíaca incipient. El tres d'agost va abandonar l'hospital, però el 30 del mateix mes va ingressar al Clínic de Salamanca després de patir el mateix mal, en aquest cas complicat amb una infecció respiratòria. En aquest centre hi va estar hospitalitzat fins a mitjan setembre, quan va ser donat d'alta i va tornar al seu domicili de Salamanca.

Torrente Ballester va estar molt vinculat a Mallorca, ja que el seu padrí era de Campos i ell mateix va ser nomenat fill adoptiu de la vila. En les nombroses entrevistes que concedí a l'Illa assegurà que «Quan som a Mallorca tenc nostàlgia de Galícia, però quan som a Galícia sent nostàlgia de Mallorca».

A Mallorca l'escriptor féu amistat amb el periodista del diari Baleares i escriptor Juan Bonet. Torrente també va tenir ocasió de conèixer els escriptors Llorenç Villalonga i Blai Bonet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris