cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El Centre Pelaires celebra de la mà de Chillida els primers trenta anys

La sala acull una cinquantena d'obres en una exposició «intimista i personal»

83752

Josep Pinya, mig amagat per una de les obres de l'exposició.

J.Torres.

«Són obres de molt apropar-s'hi, molt pròximes, molt poètiques». Així qualifica Josep Pinya, propietari del Centre Cultural Contemporai Pelaires, l'exposició d'obres d'Eduardo Chillida que avui s'inaugura i amb la qual comencen els actes de celebració dels 30 anys de la galeria.

L'exposició del creador basc no és retrospectiva però acull una gran diversitat de peces: escultura, gravats, terres, formigons... Hi ha peces del fons de Pelaires, i també altres aportades per altres galeries i fins i tot per la mateixa família de l'artista. «Tothom s'ha llançat a col·laborar en l'exposició, i això és molt important i molt d'agrair», digué Pinya, que agraí de forma especial que Chillida hagi fet l'anagrama d'aquests trenta anys de Centre Cultural. «Sempre ha estat un amic, ho ha demostrat amb aquesta exposició», apuntà en aquest sentit.

Pinya no dubtà d'assegurar que «tots els escultors, siguin d'allà on siguin, tindran un deute amb Chillida que, a banda d'obrir molts camins, ha demostrat la seva lluita per treure espai de la pedra». El galerista també destacà com són d'importants els materials en la feina de l'escultor. «Segons el mateiral que utilitza (ferro, alabastre, fang...) et parlen de forma distinta. Crec que si t'agrada, és impossible decidir-te per un de sol», comentà Pinya.

Els actes de cebració dels trenta anys es completaran amb una exposició de l'obra d'Antoni Tàpies el mes de maig i una altra encara no determinada pel setembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris