algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

La Simfònica i la Coral Universitària estrenen «La Serra» de Manuel Oltra

La versió musical d'aquest poema de Joan Alcover arriba anit a l'Auditòrium

El concert de l'Orquestra Simfònica de les Balears d'avui comptarà amb un moment estel·lar: l'estrena de La Serra del compositor català Manuel Oltra. Després de 42 anys, la musicalització del poema de Joan Alcover es donarà per fi a conèixer i passarà a formar part del patrimoni musical de Mallorca.

La idea de posar la música al poema de Joan Alcover va néixer al cap d'Oltra, segons afirma, «quan tenia 16 o 17 anys. Vaig descobrir l'obra d'aquest poeta i m'hi vaig compenetrar molt. És música, tota ella. És un so».

L'obra completa d'aquest representant de l'escola mallorquina, la qual de tant en tant ha anat rellegint, l'impulsaren ara fa 42 anys a escriure el poema simfònic, on la música suggereix el que expressa el text, que els versos de La Serra l'inspiraren. «Gairebé me'l vaig aprendre de memòria de tant llegir-lo, i la música va sortir sola», explica Oltra, que es va embarcar en aquesta iniciativa quan gairebé s'encetava la seva trajectòria. Al llarg d'ella, aquest compositor ha creat també peces innovadores com la Rapsòdia per a piano i cobla, la Simfonia Esparsa, o el Bestiari de Pere IV per ser interpretat a capel·la. En total, entre 600 i 700 títols.

Però de moment, aquest autor català només ha compost la melodia per a la primera part del poema d'Alcover, «però encara em queden més ganes, i no renunciï a musicar també la segona part com una continuació a la feina ja feta», comenta. La composició tradicional del primer quartet del poema («Copeo, copeo, copeo traïdor...») esdevengué el punt a partir del qual Manuel Oltra desenvoluparia la seva tasca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris