algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Creadors de muntatges industrials

El dibuixant Tatum fa servir el seu art per construir tot tipus de decorats

El difícil món de la creativitat té una necessitat lògica d'evolucionar, de cercar noves formes d'expressió per continuar oferint propostes. Per això molts d'artistes s'apliquen la dita de renovar-se o morir.

Tatum és un dibuixant argentí establit a Mallorca des de 1976, que durant molts d'anys va col·laborar en revistes de còmics com El Vivora, Metropol i el Cairo, durant l'època daurada del còmic espanyol. Actualment treballa en una empresa de produccions artístiques anomenada Gotan, que són capaços de decorar el Casino de Mallorca per convertir-lo en un palau de congressos perquè hi puguin assistir ministres de Turisme o dissenyar i muntar exposicions com el de les Rondalles que es va celebrar a la Llonja.

«Des que vaig arribar a Mallorca no he aturat mai de dibuixar. He fet còmic, il·lustració i pintura tant per encàrrec com per plaer. Moltes d'aquestes coses les he continuat fent però a través d'altres àrees creatives com els decorats i exposicions».

Aquesta nova etapa va començar fa vuit anys quan Tatum va muntar un estudi amb la idea de fer disseny gràfic i il·lustració. El fet que aquest artista tingués clients dedicats a la pintura mural li va permetre experimentar en altres camps com l'interiorisme, el món dels muntatges, les exposicions i l'arquitectura.

«En aquests moments estam rebent tot tipus d'encàrrecs raríssims d'empreses que no tenen res a veure amb la cultura però que tenen necessitat d'oferir nous productes», comenta. També treballam per a ajuntaments. «Per encàrrec del municipi de Calvià varen construir una caravana mòbil per utilitzar-la com a oficina. No ens importa treballar en el disseny industrial», comenta.

Una altra àrea en la qual s'està especialitzant aquesta empresa és el muntatge d'exposicions didàctiques. L'equip de Tatum ha creat uns quaderns didàctics, editats per Sa Nostra, perquè els més petits de la casa coneguin el bosc. També són els autors d'una altra exposició itinerant sobre la natura. «Els petits es poden introduir dins d'un túnel on poden veure la vida davall terra o endinsar-se per un bosc nocturn», explica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris