algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El recorregut damunt l'escenari d'una pallassa a través de la poesia universal

«De Pe a Pa» de Pepa Plana, un espectacle que aterra avui al Teatre Municipal

Un passeig per la poesia universal amb un toc de màgia i darrere d'un nas vermell. Un recorregut per la poesia lírica, eròtica, llegendària xinesa, surrealista, dramàtica per acabar fent la poesia de la seva vida, una vida cruel. És una pallassa, rapsoda i poeta que aterrarà avui al Teatre Municipal per robar un somriure a l'espectador. Ella és l'actriu catalana Pepa Plana, que ofereix un espectacle De Pe a Pa ple d'humor i ironia. La cita és avui a les 21 hores i aquest espectacle enceta el cicle «La vida en vers» organitzat per l'Ajuntament de Palma.

Aquesta obra està dirigida per un altre pallasso, Joan Busquets, i es va convertir en la revelació en la marató de l'Espectacle a Barcelona i de la Fira de Teatre de Tàrrega del 98.

L'espectacle comença amb La vaca cega de Joan Maragall, hi ha incursions en el món del sexe a través de jocs infantils, la interpretació de la Fedra de Racine, poesia visual i acaba la funció amb una explicació de com de cruel li resulta la vida.

El món del clown cobra de cada dia més força i en l'actualitat són poques les dones que s'hi dediquen. «El pallasso és un filòsof, un terrorista, un anarquista que vol canviar les coses que li molesten, és sincer, franc i terriblement trapella. És un personatge que ve de la comèdia de l'art i tradicionalment només hi eren al circ; ara ocupa teatres, altres espais, biblioteques.. », afirmava Pepa Plana, que alhora considerà que «la figura del clown a Catalunya està vivint un bon moment. Fins fa poc temps era un personatge poc interessant, per dir-ho d'alguna manera s'entenia com pallassos els de primera comunió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris