algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

«Construir juguetes artesanals és un repte i una forma de crear il·lusions»

Mariano Salido mostra una col·lecció de peces fetes amb material reciclat

Construir juguetes a l'estil antic de forma artesanal partint dels elements com cartó-pedra, llaunes i fusta procedent de material reciclat és per a Mariano Salido una manera de «fabricar il·lusions i transmetre la part de nin que queda en mi».

Durant aquests dies fins el 7 de febrer es pot visitar al saló d'actes de l'Ajuntament de Montuïri una col·lecció de juguetes artesanals realitzades per Mariano Salido Soler.

L'artista expressa que «l'afició l'he tenguda sempre però no fou fins fa 15 anys enrere quan vaig començar a fer les juguetes».
Salido va passar la seva infantesa a Alacant, terra de falles i ninots elaborats amb cartró-pedra de manera artesanal. Aquest fou el punt de partida d'aquesta afició així com el record d'aquelles joguines en què cada una era única i irrepetible. Ell es remunta a principis de segle quan s'utilitzava la llauna i la fusta per fer en petit les coses grosses: trens, camions, cases...

Mariano fa viatjar la seva imaginació cap a un passat que mai no tornarà, «quan es va prohibir la jugueta de llauna es va acabar amb la peça única i irrepetible, ja que amb aquest material no es fa patró i s'ha de confeccionar sobre la marxa, moldejant la llauna a cop de martell fins aconseguir la forma desitjada».

Mariano va començar a fer juguetes «com a repte, per la voluntat de fabricar il·lusions i transmetre aquesta part de nin que queda en mi. És un desig de sensibilitzar no només els infants sinó també els adults que es tracta de convertir en art uns objectes que, tal cop, a primera vista no té cap utilitat pràctica però sí constructiva i educativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris