nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• LITERATURA

Berenguer fa una lectura a Sa Nostra Vicent Berenguer, un poeta valencià, va ser l'encarregat de protagonitzar el cicle de Lectura Poètiques que es fa al Centre de Cultura Sa Nostra. Berenguer, editor i escriptor de poesia, va fer un repàs a la seva obra poètica, de la qual va dir que «hi ha un desig per desmarcar-se de pautes anteriors i intentar cercar la meva veu, encara que és inevitable tenir influències dels meus anteriors treballs». Berenguer va decantar la idea que hi hagués una especificitat valenciana i va assegurar que la poesia dels Països Catalans s'enquadra dins una mateixa tradició». DdB.

Catalogada l'obra de Guillén La Biblioteca Nacional ha conclòs la catalogació de l'arxiu del poeta espanyol Jorge Guillén, que inclou més de 30.000 fulls entre manuscrits, correspondència i altres documents, manifestà ahir el seu fill Claudio. Els fills del poeta, Claudio i Teresa, donaren fa tres anys els fons a la Biblioteca Nacional a canvi que fossin catalogats i arxivats en algun material que no es perdi. Claudio Guillén va precisar que aquests documents, que són passats en l'actualitat a suport digital, podran ser consultats pels investigadors, que disposaran també d'un catàleg. Entre els fons de l'arxiu es troben les cartes rebudes per l'escriptor, així com fotocòpies de les que ell envià a més de 300 intel·lectuals del seu temps, entre ells quasi tots els membres de la Generació del 27 com Gerardo Diego, Pedro Salinas, Luis Cernuda o Federico García Lorca.EFE.

• ART

Els tresors del doctor Gachet La col·lecció d'art del doctor Paul Gachet (1828-1909), que va ser amic de Cézanne i de Van Gogh, i de la qual en formen part alguns quadres la autenticitat dels quals ha estat qüestionada, podrà veure's a partir de dissabte dia 30 de gener en el Grand Palais de París. Aquesta exposició de tres mesos (fins el 26 d'abril) alimentarà sense subte encara més la polèmica respecte de l'autenticitat d'aquestes obres, que ha vingut fent-se grossa en els darrers mesos. Per això, el Museu d'Orsay va decidir aclarir tot el que fa esment a aqueixa colecció i va confiar al Laboratori d'Investigacions dels Museus de França l'anàlisi de 35 obres, pintures, aquarel·les i dibuixos. AFP.

Ventalls pintats a la Juan March Una mostra de ventalls pintats per 59 autors contemporanis s'exhibeix de manera permanent en el pati del Museu d'Art Espanyol Contemporani (Fundació Juan March). Aquesta col·lecció, constituïda des de 1971 a partir d'una idea de Carlos Aguilera de Fontcuberta, ha estat anteriorment exposada a Madrid, en la seu de la Fundació Juan March. Entre els autors en ella representats hi figuren noms com Joan Miró, Salvador Dalí, Rafael Albertí, Antoni Tàpies i Pablo Neruda. Desset dels cinquanta-nou artistes tenen obra en el Museu d'Art Espanyol Contemporani. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris