algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Llonganisses i dimonis us esperen a Gràcia!

Tot és a punt per celebrar, el dia 30 de gener, els foguerons de Sant Antoni al barri de Barcelona

Els preparatius ja estan en marxa. Serà una gran festa mallorquina. No hi mancaran els ingredients per una bona torrada ni el foc ni els dimonis ni la música. Ni tampoc l'esperit d'una entranyable tradició. Tres camions frigorífics amb 400 quilos de botifarrons, 400 de llonganisses i 400 pans de dos quilos partiran des de Sa Pobla el divendres dia 29 de gener cap a Barcelona per celebrar en el barri de Gràcia els foguerons de Sant Antoni, que enguany celebrarà el sisè aniversari. El dia 30 de gener és la cita amb la nit màgica. Tot a punt per cremar Gràcia.

Aquesta tradició mallorquina que ja està arrelada a Barcelona és gràcies a la iniciativa d'Antoni Torrens, president de l'Associació Cultural Albopàs de Sa Pobla. El dia 29 sortirà l'expedició de Sa Pobla amb 130 persones. Es calcula que des de Mallorca hi volaran uns 400 mallorquins. Però en els foguerons s'hi concentraran molta més gent. Els preparatius són per a 4.000 i 5.000 persones, estudiants mallorquins a la ciutat condal, professors de la Universitat i també es comptarà amb l'assistència del vicepresident del Consell Insular de Mallorca, Pere Sampol, i el president de la comissió de Cultura i Patrimoni històric del CIM, Damià Pons.

«El dissabte dia 30 anirem a cercar la llenya per instal·lar els foguerons a la plaça del Diamant i de la Virreina. Hi haurà dos foguerons grossos i vuit de petits per a la torrada. A les 19 hores, a la plaça de Rius i Taulet, s'hi arreplegaran els xeremiers de Sa Pobla i Palma, quatre colles a les que s'hi afegiran tres més de Valls i Vilanova, i feran un cercavila. Un poc més tard, a les 20 hores, hi haurà la recepció al saló de plens de l'Ajuntament, seguit d'un cercavila fins a la plaça de la Virreina», manifestà Toni Torrens.

Les dones prenen partit  

En aquests dies dedicats a Mallorca tampoc no hi faltarà l'esport. El dissabte dia 30 hi haurà un partit de bàsquet entre l'equip juvenil femení de Sa Pobla i el club bàsquet esportiu Claror de Gràcia. També està previst un partit de futbol femení amb l'equip de Sa Pobla i un equip del Barça al miniestadi. Centenars de seguidors es desplaçaran per gaudir d'aquests esdeveniments. Diversió, tradició, companyerisme i molt de foc seran el denominador comú d'una festa tradicional que tots desitjam que tingui una línia de continuitat. Per molts d'anys!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris