cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• Reconeixements

Cela L'escriptor i premi Nobel Camilo José Cela rebrà avui el premi anual que concedeix l'Associació de Periodistes de Galícia, coincidint amb la celebració de la festa del patró dels periodistes, sant Francesc de Sales. Prèviament a l'acte d'entrega del guardó, l'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, oficiarà una missa a la catedral de Santiago. Tot seguit, al saló d'actes de l'Aula de Cultura de Caixa Galícia es procedirà a l'entrega del premi a l'escriptor padronès, amb intervencions del president del Consello da Cultura Galega, Carlos Casares, i el periodista i secretari de l'APG, Diego Bernal. E.P.

• Pintura

Vela Zanetti El Patronat de la Fundació Vela Zanetti aprovà ahir un pressupost de devuit milions de pessetes per a enguany, quantitat que destinarà en gran part a la posada en marxa d'activitats que reforcin la difusió de l'obra del pintor burgalès del qual agafa nom aquesta organització cultural. Així ho va anunciar als mitjans informatius la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleó, Inés Prada, institució que fomra part del Patronat, en finalitzar la reunió a la qual va assistir el fill de l'artista, mort a Burgos el passat 4 de gener als 85 anys. EFE.

Dalí Quan es compleixen 10 anys de la mort de Salvador Dalí, l'exbatle de Figueres, Marià Lorca, demana que s'exposin al teatre museu de la ciutat els quadres El gran masturbador (1929), L'home invisible (1929-33) i Monument imperial a la dona-nena (1929), que es troben al Centre d'Art Reina Sofia de Madrid. Lorca afirma que la voluntat de l'artista era que aquestes obres es quedassin a Figueres. «Dalí havia demanat que el primer d'aquests quadres estàs exposat a la Sala de la Peixateria i els altres dos que estassin un davant de l'altre a la Sala del Tresor, i això no s'ha fet», diu Lorca. EPR.

• Patrimoni

Biblioteca de San Millán El catàleg de la Biblioteca del Monestir de Yuso de San Millán de la Cogolla, que reuneix 6.862 obres impreses entre els anys 1474 i 1801, es publicarà el proper mes de març, assegurà Carmen Las Heras, presidenta del Parlament de La Rioja. La titular de la cambra autònoma de La Rioja, institució que finança aquest treball de catalogació iniciat l'octubre del 1994, comentà que en l'actualitat «es repassa el catàleg "d'uns 1.000 fulls" per tal que sigui rigorós i no tengui errades, i s'estudia quin format d'edició donar-li per a la seva publicació». EFE.

• Publicacions

Lleis d'Índies El Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals acaba de publicar una edició facsímil de les Lleis d'Índies, amb la pretensió de difondre un dels ordenaments jurídics «més importants de la història d'Espanya». L'obra, coeditada pel Butlletí Oficial de l'Estat, està dividida en tres toms, amb l'índex general i al principi de cada tom, l'índex especial dels títols que conté. Fonts del Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, del qual és directora l'acadèmica Carmen Iglesias, explicaren que les dues anteriors edicions facsímils que s'han fet a Espanya en els darrers trenta o quaranta anys estaven exhaurides i «consideram que era escandalós» que no hi hagués cap edició a la venda de les Lleis d'Índies. Les mateixes fonts assenyalaren la importància de les Lleis d'Índies, que eren l'ordenament jurídic dels territoris ultramarins. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris