muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

La polèmica envoltà la gala d'entrega dels premis Goya

Les sospites de corrupció que han envoltat la tretzena edició dels premis Goya, la major distinció del cinema espanyol, dugueren un dels principals favorits a boicotejar la cerimònia d'entrega dels guardons que se celebraren anit.

El cineasta José Luis Garci, el film del qual, El Abuelo, era el gran favorit amb tretze nominacions, anuncià divendres vespre que no assistiria a la cerimònia i que renunciava a l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques, l'organisme que atorga les distincions.

Garci decidí protestar d'aquesta manera contra les sospites de què ha estat objecte, segons les quals tots els membres de l'Acadèmia reberen, el 28 de desembre, una targeta anònima insinuant que havia comprat vots per assegurar un premi a El Abuelo el dia de l'entrega dels Goya.

La presidenta de l'Acadèmia, l'actriu Aitana Sánchez Gijón, desmentí categòricament les acusacions i ordenà una investigació interna. Aquesta enquesta ja acabà, però les seves conclusions només seran publicades a partir d'ara, després de la cerimònia d'entrega. És aquesta «retenció d'informació» el que provocà la renúncia de Garci, qui afirmà que aquesta investigació demostra la seva innocència alhora que es manifestà descontent perquè no es va fer pública la situació abans de l'entrega dels premis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris